FOTORECEPT Špenátové palacinky zo špaldovej múky: Jednoduché ako facka!

Špenátové palacinky zo špaldovej múky

plnielanu.sk/Michaela

Palacinky nasladko sú klasika a určite ich všetci veľmi dobre poznáte. Ale čo tak vyskúšať palacinky na úplne iný spôsob? Palacinky môžete jesť samotné, chutia výborne, no rovnako si ich môžete naplniť čímkoľvek, čo máte radi. Okrem toho, špenát je bohatý na množstvo prospešných látok – nádete v ňom vitamíny A, C, E, K, minerály ako magnézium, jód, železo, ale aj vápnik a je tiež zdrojom prospešných kartenoidov.

Potrebujeme:

  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • ½ hrnčeka špaldovej múky
  • ¾ hrnčeka sójového alebo kokosového mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • kokosový olej
  • soľ, korenie
  • suroviny na plnenie (napríklad syr klasický alebo plesňový, šunku a podobne)

Postup:

Všetky ingrediencie (okrem kokosového oleja) zmixujeme.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Banánové palacinky bez múky a cukru: A zdravé raňajky sú na svete!


Na panvicu si dáme štipku kokosového oleja a pečieme palacinky z oboch strán.

Mohlo by vás zaujať: Originálne a zdravé pôstne jedlá: Vaše telo z nich bude mať radosť


Naplňte podľa chuti.

Máte radi palacinky pripravené na netradičnejšie spôsoby? Ktoré vám chutia najviac? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, Michaela
Odporúčame