Kuracie rezne bez vyprážania sú zdravou aj chutnou variantou

FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!

23. 09. 2016

V súčasnosti čoraz viac ľudí prepadá trendu zdravého životného štýlu a modernej gastronómie. Súčasťou nej sú aj zdravé verzie obľúbených tradičných jedál. Viete si ale predstaviť relatívne zdravé rezne? Vyskúšajte náš recept a iné viac nebudete chcieť!

Potrebujeme:

  • 2 kuracie prsia bez kože
  • 150 g kukuričných lupienkov (cornflakes)
  • 150 g hladkej celozrnnej múky
  • 2 vajíčka
  • zväzok petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky.

Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?
Do misky podrvíme kukuričné lupienky a zmiešame ich s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
   
Kúsky mäsa obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku, ktoré sme zmiešali s trochou olivového oleja a štipkou soli. Nakoniec ich dôkladne obalíme v kukuričných lupienkoch.

Mohlo by vás zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie
Pečieme v predhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie z každej strany približne po 15 minút. Podávame s bylinkovým dressingom alebo zeleninovým šalátom.

Na aké spôsoby si pripravujete rezne vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

TEXT: Lucia
Foto: thinkstockphotos.com