Sušené slivky sa môžu konzumovať samé, ale vedia aj perfektne ozvláštniť klasické jedlá. Samozrejmosťou sú slivkové koláče, ale skvele sa hodia aj do niektorých druhov polievok. A čo tak z nich pripraviť sviežu plnku do pečeného kuraťa? Pár ingrediencií navyše a vytvoríte skvelý rodinný obed s novým nádychom.
Potrebujeme:
- 1 celé kurča
- 200 g sušených sliviek
- 3 plátky tvrdého syru
- 4-5 väčších zemiakov
- pár plátkov slaniny
- 1 hlavičku cesnaku alebo 1 cibuľu
- olej
- korenie, soľ
Postup:
Polovicu sliviek si nakrájame na menšie kúsky. | |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
Kura otvoríme, nasolíme ho zvnútra aj zvonka a naplníme plátkami syru so slivkami. | |
Keď bude naplnené, zašijeme ho hrubšou niťou, aby z neho plnka nevytiekla. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás |
|
Olej zmiešame s korením na kura a potrieme ho ním. | |
Do pekáča vložíme nakrájané zemiaky, kurča a cesnak v šupke, poprípade nakrájanú cibuľku. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov – začiatočníkov |
|
Pridáme nakrájanú slaninku a zvyšné slivky. | |
Dáme piecť na 200°C. Pečieme cca 1 hodinu. Dobrú chuť! |
Na aké zaujímavé spôsoby si doma pripravujete kurča vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na