Tento recept je vhodný aj pre začínajúce kuchárky. Stačí použiť správne suroviny, dochutiť vhodnými koreninami a rodina sa môže tešiť z vynikajúceho obedu, ktorý budete mať zvládnutý ľavou zadnou.
Potrebujeme:
- 800 g kuracích pŕs
- 50 g póru
- 100 g bielej papriky
- 100 g červenej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červenú cibuľku
- 1 PL kari korenia
- mleté čili podľa chuti
- 1 feferónku
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL medu
- olej
- soľ, korenie
Postup:
Kuracie mäso si nakrájame na kocky a vmiešame cesnak, kari, soľ, korenie a mleté čili. | |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
Mäsko si prudko opečieme na troche oleja. | |
Zeleninu si nakrájame na pásiky a koliečka. Pridáme sójovú omáčku. | |
Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky |
|
Nakoniec dochutíme medom a počkáme, kým sa nám urobí zelenina a prepoja chute. | |
Podávame s ryžou, ktorú sme predtým zmiešali s hráškom, mrkvou a kukuricou. |
Máte radi kuracinu? Aké jedlá si z nej varíte vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na