Linecké pečivo je výborné k čaju alebo ku káve v období sviatkov. Je to veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne určite každý. Pokiaľ ale chcete, aby boli koláčiky na sviatky naozaj mäkkučké, skúste ich spraviť o niečo skôr, nech môžu zrelaxovať niekde na chladnom mieste.
Potrebujeme:
- 450 g hladkej múky
- 300 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- džem (odporúčame malinový)
- trochu horkej čokolády
Postup:
Vypracujeme si cesto z múky, masla, cukru a žĺtkov. | |
Mohlo by vás zaujímať: Vianočné pečenie bez múky: Tieto delikátne chuťovky nemajú konkurenciu |
|
Spracované cesto ihneď vyvaľkáme a snažíme sa s ním robiť rýchlo. Vykrajujeme tvary tak, aby sme ich mohli po upečení zlepovať dokopy. | |
Na plech vystlaný papierom na pečenie ich poukladáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Pečieme ich 10 minút. Nemali by stmavnúť, ale ostať bledé. | |
Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť! |
|
Nasleduje vylepšovanie lineckých koláčikov. Potrieme džemom celú stranu koláčika a následne spojíme so stranou v ktorej sme vykrojili dierku. | |
Môžeme ich vylepšiť aj tým, že ich pokvapkáme roztopenou horkou čokoládou. |
Máte radi linecké pečivo? Pripravujete si ho aj sami doma? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na