Zapekané kuracie prsia s hermelínom a šampiňónmi

FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia s hermelínom: Skvele ich dopĺňa čerstvý šalát

16. 06. 2017

Kuracie prsia sú vďačnou ingredienciou v kuchyni. Dajú sa pripraviť na obrovské množstvo spôsobov a zároveň sú hotove rýchlo. Skúste ich zapiecť s hermelínom a omáčkou pripravenou zo šampiňónov. Môžete si k nim dať napríklad pečené zemiaky, ale keďže začína byť vonku teplo, odporúčame pripraviť si k nemu šalát z poľníčka. Je svieži a výborne doplní každé hlavné jedlo. Poľníček, známy aj ako valeriánka poľná, je zdravá listová zelenina s jemne horkastou chuťou, ktorý sa výborne dopĺňa so šťavou z citróna.

Potrebujeme:

mäso:

  • 500-600 g kuracích pŕs
  • 250 g hermelínu
  • smotanu na varenie
  • 230 g šampiňónov
  • 1,5 dcl vývaru
  • soľ, korenie

šalát:

  • 70 g poľného šalátu
  • 2 paradajky
  • stopkový zeler, jarnú cibuľku, olivy podľa chuti
  • 4 PL nastrúhaného parmezánu
  • šťavu z ½ citróna
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL provensálskeho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia si narežeme, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Z obidvoch strán sprudka opečieme na panvici.
   
Mäso poukladáme do zapekacej misy a posypeme provensálskym korením.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Na výpeku opražíme šampiňóny, ktoré poprášime hladkou múkou.
   
Zalejeme vývarom a necháme chvíľu podusiť.

Mohlo by vás zaujímať: Vymeňte klasický rezeň za niečo extra: Vyskúšajte niektorý z našich tipov


Pridáme smotanu a povaríme.
   
Na mäso poukladáme nakrájaný hermelín a zalejeme omáčkou. Dáme zapiecť na 10 minút do rúry na 220°C.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov - začiatočníkov


Paradajky nakrájame, osolíme a necháme odstáť 5-7 minút, kým nepustia šťavu. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a zeler.
   
Pridáme poľný šalát a olivy. Z cesnaku, citróna, oleja, parmezánu a korenia si pripravíme dresing.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Zalejeme ním šalát a poriadne premiešame.

Aké špeciality si z kuraciny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

TEXT: plnielanu.sk
Foto: plnielanu.sk