FOTORECEPT Tekvicová hokkaido polievka: Skevel zahreje, uvarte ju ešte dnes

Tekvicová polievka

plnielanu.sk

Tekvica sa ako taká znova dostáva do popredia a za posledné roky sa v kuchyni stala veľmi obľúbenou a vďačnou surovinou. Existuje viacero druhov tekvíc, túto polievku si môžete pripraviť z akejkoľvek, chutná bude stále. Napríklad hokkaido má nevýhodu, že sa horšie čistí a krája, preto recept s ňou môže byť trochu náročnejší na čas.

Ttekvica obsahuje viac ako 90% vody, čo z nej robí veľmi diétnu potravinu. Zvyšných 10% látok, ktoré sa v nej nachádzajú, sa podieľajú na vašom zdraví a kráse. Obsahuje vlákninu a rôzne minerály: horčík, zinok, železo, či meď, ale aj karotenoidy, antioxidanty a bielkoviny.

Potrebujeme:

  • 500 g hokkaido tekvice
  • cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 mrkvu
  • ½ petržlenu
  • kúsok nastrúhaného zázvoru
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 ČL muškátového orieška
  • soľ, korenie

Postup:

Nakrájame si zeleninu na menšie kúsky.

Mohlo by vás zaujímať: Čas výdatných polievok je tu: Zahrejú a prospejú aj vášmu zdraviu


Tekvicu ošúpeme a očistíme od jadierok. Nakrájame ju na kocky a pridáme k zemiakom, mrkve a petržlenu.

Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu vitamíny: Pripravte si chutné a zdravé polievky plné zeleniny


Na masle alebo oleji opražíme cibuľu, cesnak a neskôr pridáme zeleninu, ktorú sprudka upečieme a necháme chvíľu dusiť.
Zalejeme vývarom, pridáme zázvor.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketová polievka len v 3 krokoch: Diétna a výborná zároveň!


Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

Aké ďalšie chutné jedlá si z tekvice pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame