FOTORECEPT Zdravé hranolky ako hlavné jedlo i príloha: Vyskúšajte ich s panenkou

Panenka na holandskej omáčke so zelerovými hranolkami

plnielanu.sk

Vymeňte obyčajné hranolky za hranolky zo zeleru a zaručene vás prekvapia svojou chuťou. Sú výborné svojou jemnou korenistou chuťou a navyše sú zdravé. Tieto hranolky sa hodia ku každému hlavnému jedlu, ku ktorému by ste normálne spravili zemiaky, ale vynikajúco chutia aj samotné. Napríklad len s dressingom ku televízii.

 

 

 

 

Potrebujeme (4 porcie):

  • 600 g bravčovej panenky
  • 100 g prosciutta
  • 2 stredne veľké zelery
  • špargľu v slanom náleve
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • 2 PL olivového oleja
  • muškátový oriešok
  • 1 ČL kajanského korenia
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

Zeler nakrájame na väčšie hranolky a dáme upiecť do rúry pokvapkané olivovým olejom. Poprípade ich pripravíme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zdravšie a rovnako chutné: Vyskúšajte hranolky z petržlenu a mrkvy


Hranolky položíme na servítky alebo kuchynské utierky, nech vstrebú prebytočný olej. Osolíme ich.
   
Mäso poriadne umyjeme, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom, obmotáme prosciuttom a pokvapkáme olivovým olejom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed


Zamotáme do alobalu a dáme piecť do rúry.
   
Mäso pečieme na 200°C 30 minút, následne alobal dáme dole a pečieme ešte 7-10 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!


Špargľu precedíme a sprudka opečieme na panvici.
   
Maslo roztopíme.

Mohlo by vás zaujímať: Nielen príroda, ale aj jedlo hýri farbami: Tip na chutné obedy


Do vyššej misky pridáme žĺtka, soľ, kajanské korenie a pri mixovaní ponorným mixérom pomaly vlievame horúce maslo. Dochutíme citrónovou šťavou.

Máte radi zeler? Aké jedlá si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame