FOTORECEPT Zapekaný karfiol so salámou a syrom: Rýchla náhrada vyprážania

Zapekaný karfiol so salámou a syrom

plnielanu.sk

Pokiaľ karfiol pripravujete len vyprážaný, skúste menej pracnú a zdravšiu alternatívu. Stačí totiž karfiol zapiecť. Je to lahôdka, ktorú si môžete pripraviť rovno s prílohou za krátky čas. Môžete improvizovať a na karfiol do zapekacej misy dať čokoľvek, čo máte doma a na čo máte práve chuť.

Biela pochúťka plná vitamínov, patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny vôbec. Už 100 gramov tejto pochúťky obsahuje potrebné denné množstvo vitamínu C.

Potrebujeme (2-3 osoby):

  • 1 väčší karfiol
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 vajíčka
  • salámu
  • 200 g tvrdého syru
  • kyslú smotanu
  • 2 PL strúhanky
  • rascu
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

Do zapekacej misy vložíme na krúžky nakrájané zemiaky, ktoré pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme rascou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Karfiol na kari a špenáte: Sýta bezmäsitá pochúťka


V nádobe si zmiešame kyslú smotanu, strúhanku a vajíčka.
Syr si nastrúhame.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Výborná a rýchla pôstna dobrota: Karfiol na rímsky spôsob


Zmes si ochutíme trochou soli a korením.
V osolenej vode uvaríme karfiol.

Mohlo by vás zaujímať: Karfiol trikrát inak: Chutná a zdravá večera pre celú rodinu


Na upečené zemiaky dáme karfiol, ktorý sme precedili a salámu/šunku.
Zalejeme omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dajte šancu farebnému karfiolu: Pestrosť na tanieri zaručená!


Poriadne posypeme syrom a dáme zapiecť.

Máte radi zapekaný karfiol? Na aké spôsoby si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame